Legerkisten

Legerkisten danken hun naam aan de laarzen die de soldaten vroeger droegen toen de militaire laarzen zowel voor de linker- als rechtervoet gelijk waren. De neuzen waren hoekig, vandaar de naam kisten. Ze werden ook wel kistjes genoemd of gewoon gevechtslaarzen. Vooral de maatvoering is bijzonder. Ze zijn in vrijwel alle maten verkrijgbaar; van schoenmaat 35 tot 49. Of in legertermen: van maat 220 tot maat 315. Daarnaast zijn echte legerkisten ook te koop in extra smalle dan wel extra brede maten. Zo is bijvoorbeeld 265B een extra brede maat 42. En is 250S een smalle maat 39.

Afgezien van het feit dat legerkisten gewild zijn om hun duurzaamheid zijn ze door de jaren heen populair geweest als modestatement. In onder meer de punkscene werden ze veelvuldig gedragen en tegenwoordig zie je er ook fans van gothic muziek mee lopen. Maar ook fans van heavy metal, hardcore, industrial enzovoort lopen op kistjes.

Vandaag de dag is ‘legerkist’ ook de algemene naam voor een stevige schoen met een robuust uiterlijk. Legerkisten die je bij dumpstorehengelo.nl kunt kopen zijn natuurlijk het echte werk.
Bij onze zuiderburen is het woord legerkist overigens niet gangbaar. Daar spreekt men van bottines.
Wie de echte legerkisten wil kopen gaat daarvoor natuurlijk naar dumstorehengelo.nl. De allround store van Nederland.