Compound bogen

Zolang er bogen zijn, hebben mensen naar nieuwe systemen gezocht om ze zodanig op spanning te brengen dat de pijlen met steeds grotere kracht kunnen worden afgeschoten. Je kent natuurlijk de gewone longbow en misschien ook de wat geavanceerdere recurve bow, waarvan de uiteinden van de latten van de schutter afbuigen.

Sinds 1967, het jaar waarin de Amerikaan Wilbur Allen hem ontwierp, is er ook de zogenaamde compound boog. Via www.dumpstorehengelo.nl is deze stoere en zeer geavanceerd ogende boog ook verkrijgbaar. De naam zegt het al, het is een samengestelde boog.Je hebt een middenstuk met daaraan bevestigd de beide werparmen, latten die nog stijver en steviger zijn dan die van de longbow of de recurve bow. Ze worden door middel van kabels en katrollen op spanning gebracht, waardoor je pijlen tot wel twee keer zo snel worden afgeschoten! Geen wonder, de trekkracht van de latten kan wel tot 80 pond zijn!
De compound boog wordt tegenwoordig ook gebruikt bij nationale en internationale toernooien, zoals de Europese Kampioenschappen.

Dus houd je van boogschieten en wil je je pijlen voortaan laten zoeven door de lucht, terwijl je een indrukwekkende boog in de hand houdt, kom dan naar www.dumpstorehengelo.nl en ervaar de sensatie van het schieten met de compound boog.